Jadłonomia książka kuchnia wegetariańska i wegańska

jadlonomia-kuchnia-roslinna

Jadłonomia to pięknie wydana książka kulinarna, wydana przez właścicielkę najpopularniejszego polskiego bloga o tematyce wege. Autorka Marta Dymek znana również z programu „Dzień dobry TVN” zdobyła również nagrodę Kulinarnego Bloga Roku 2013. To obowiązkowa pozycja wydawnicza dla wszystkich miłośników kuchni roślinnej i bezmięsnych dań. Znaleźć w niej można ponad 100 przepisów nie tylko dla Wegan i odpowiedzi na pytania:

Jak powstają chrupiące chipsy z kapusty?
Do czego można wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na święta?
Jak z buraka wyczarować pyszne ciasto czekoladowe?

Książka zawiera mnóstwo zdjęć i ponad 280 stron z przepisami na każdą porę dnia: śniadania, obiady, kolacje i desery. Z Martą Dymek przyrządzisz pyszne i zdrowe dania wegetariańskie i wegańskie.

kuchnia wege

Przejdź do produktu